Interessante shit!!

(Ik begin even met een kleine waarschuwing. Voor mensen die niet houden van vieze plaatjes; misschien kun je beter deze blogpost overslaan :-) )

Ziekte kan heel frustrerend zijn. Maar ook heel inspirerend. Van mijn 23e tot mijn 33e heb ik last gehad van een vorm van spierreuma, die zich kenmerkte door spierontstekingen in ledematen en ogen. Deze uitbraken werden een paar keer per jaar getriggerd door mentale of fysieke overbelasting. Om deze ziekte te genezen, heb ik vele verschillende therapieën, detoxen en diëten gevolgd. Totdat ik in juni 2013 de training Het Alexander Concept volgde. In één weekend was ik zowel van reuma als depressies genezen, door middel van transformatie van onverwerkte stress. Echter, als ik niet zo jong zo ziek was geweest, was ik nu niet zo bewust bezig met gezond eten en leven! Dus het heeft me heel veel goeds gebracht!

Een paar jaar terug had ik een leverkuur gedaan, enkele malen de Mayr kuur (darmreiniging met brood en melk), een parasietenkuur en darmspoelingen. Allemaal heel fascinerend. Echter, met name bij de Mayr kuur en de darmspoelingen had ik het idee dat het efficiënter moest kunnen. Bij beide methodes reinig je de darmen, waarbij er stukjes aanslag van de darm afkomen. Gelukkig attendeerde een klant mij enkele weken geleden op het bestaan van het Energy Detox Diet. Wat een vinding! Hierbij nuttig je speciaal samengestelde shakes, die maken dat de gehele aanslag op de darm in één keer los komt (dus vanaf de darmwand, in plaats van door afkalven vanuit de ‘darmtunnel’). Dit wordt de zogenaamde ‘biofilm’ genoemd. Deze vervuiling ontstaat door ons voedingspatroon (met veel vlees), gebrek aan beweging en stress. De aanwezige vervuiling is in de loop van de jaren opgebouwd en blijft als het ware aan de darmwand plakken. Deze laag wordt steeds dikker en houdt giftige stoffen vast.

Alhoewel ik nu dus kerngezond ben en me topfit voel, heeft mijn eerdere ziek zijn me wel geïnspireerd om dat ook zo te willen houden. Derhalve heb ik twee weken geleden de kuur gedaan. En het resultaat: FASCINEREND! Het was iedere dag een feest om met mijn poep te spelen! Zéker de lichting van dag één. Met twee roerhoutjes van de gamma mijn poep uit de wc gevist en in de douchecabine gelegd om eens uitgebreid te observeren. En misschien dat ik ook nog een keer die knikker zou vinden die ik op mijn 8e had doorgeslikt. (Niet gevonden, overigens.) Nou, hierbij de results.

 

Dag 1: HIGH SCORE!

dag 1
Bijzonder, hè? Het is dus net alsof je darmen uitpoept; de biofilm heeft zich zichtbaar gevormd naar de plooien van de darmen. Wat zo fascinerend is aan dit resultaat, is dat je ook duidelijk het verschil kan zien tussen wat er uit de dunne en wat er uit de dikke darm komt. Terwijl hoge darmspoelingen bijvoorbeeld, niet de dunne darm kunnen  bereiken. Wat een gewéldig idee toch, te weten dat DIT dus niet meer in mijn lijf zit!!!

Dag 2: Ook niet slecht! :-)

IMG_20150501_081619

Wederom weer een fantastisch resultaat, en ook weer een duidelijk verschil tussen biofilm uit de dunne en uit de dikke darm. Al een beduidend kleinere hoeveelheid dan de eerste lichting. Ik had een poging gedaan om alles te bewaren tot aan dag zes (stiekem in een doosje onder de gemeenschappelijke trap), zodat ik nog een mooie groepsfoto kon maken. Maar dat was helaas niet gelukt, omdat de score van de eerdere dagen al aan het vergaan was.

Dag 3: Het spannendste was waarschijnlijk al uit mijn systeem :-)

IMG_20150502_080109

 

Nog wat kleine stukjes biofilm (prachtig verzonnen woord, trouwens, voor ‘aangekoekte poeplaag’). Wat je nu ziet is een overgang tussen keurig solide biofilm (die qua substantie aanvoelt als een soort zacht rubber) naar, als derde item, een soort drap. Het was ook wel een uitdaging om deel drie uit de wc te vissen. Ik heb namelijk niet zo’n wc met plateau, maar eentje waar je je drol eigenlijk gelijk kwijt bent in het pondje. Mijn geluk was dus dat de biofilm mooi blijft drijven! :-)

Dag 4, 5 en 6 zal ik jullie besparen. Dat zag er uit als prachtige variaties van deel 3 op deze laatste foto.

Anyway, moral of the story: deze detox werkt, en hoe!!

Van alle detoxen die ik ooit heb gedaan, is deze veruit de meest effectieve, en ook nog eens de minst invasieve! Ik heb geen enkel moment honger gehad. De shakes zijn namelijk zooo dik, dat het lijkt of je behanglijm moet wegwerken. Dus daar zit je echt wel een paar uur vol van.

Veel mensen krijgen ook veel meer energie na deze detox. Dat heb ik zelf niet echt gemerkt, maar dat komt denk ik ook omdat ik al veel energie heb. Maar mijn klantje bijvoorbeeld, die me de detox had aangeraden, heeft een paar(!) uur minder slaap per nacht nodig dan voorheen. Geweldig resultaat natuurlijk!

Je kunt kiezen om een 3-, 6- of 12daagse kuur te doen. Drie dagen is de verkorte kuur, zes dagen de normale en twaalf dagen voor als je veel wilt afvallen. Het is wel een vrij prijzige detox (€ 45 per dag – maar altijd nog goedkoper dan darmspoelingen!). Maar als je de driedaagse doet kom je mijns inziens al een heeeel eind, en is in ieder geval de ergste shit eruit.

Dus zélfs als je nergens last van hebt, zou ik echt iedereen aanraden om deze kuur te doen (als je de centjes kan missen). Het is echt een waanzinnig goede investering in jezelf, zeker ook op het gebied van preventie.

Santé!

www.darmdetox.nl