Samen met het Alexander Concept, een meesterlijke tool om jezelf te programmeren:

Psych – K.

Of, mooier gezegd, door de grondlegger Robert Williams:

‘Psych-K is een gebruiksvriendelijke manier om de software van je geest te herschrijven met als doel de uitdraai van je leven te veranderen.’

Psych-K staat voor Psychologie-Kinesiologie.
Met deze methode leer je om via spiertesten te communiceren met jouw onderbewuste. Meer dan 95 % van ons bewustzijn is onderbewust.
Daar valt dus heel veel winst te behalen!

Hoe jij jouw werkelijkheid ervaart, wordt bepaald door jouw overtuigingen. Deze overtuigingen, meestal onderbewust, zijn vaak het resultaat van levenslange “programmering” (op basis van eerdere ervaringen en uitspraken die je vaak gehoord hebt van bijvoorbeeld je ouders) en vormen het fundament van onze persoonlijkheid. Onze overtuigingen maken dat we onszelf definiëren als waardevol of waardeloos, machtig of machteloos, mooi of lelijk, vertrouwend of achterdochtig, erbij horend of uitgesloten, flexibel of veroordelend, onafhankelijk of afhankelijk, succesvol of mislukkeling, opkomend voor jezelf of slachtoffer, noem maar op! Je overtuigingen hebben in je leven verstrekkende consequenties, zowel positief als negatief. Overtuigingen beïnvloeden op directe wijze je gezondheid, de mate waarin je stress ervaart, je gemoedstoestand, je relaties, je werkprestaties, je gevoel van eigenwaarde, en je kijk op godsdienst en spiritualiteit.

Met Psych-K ontdek je, via communicatie met je onderbewuste, welke overtuigingen in jouw ‘systeem’ zitten. Vervolgens leer je, hoe je overtuigingen die jou belemmeren, kunt veranderen in overtuigingen die jou ondersteunen. Dat wil niet per sé zeggen dat deze overtuigingen waar hoeven te zijn; het gaat erom dat ze behulpzaam voor je zijn. Het transformeren van een niet behulpzame overtuiging (zoals: ‘Ik word niet geaccepteerd zoals ik ben’) in een behulpzame overtuiging (zoals: ‘Ik word geaccepteerd zoals ik ben’) brengt een directe energetische verandering teweeg op zowel fysiek als mentaal nivo. Met deze transformaties is het mogelijk om (chronische) ziektes, negatieve patronen, allergieën en angsten te doen verdwijnen.
Ook leer je met Psych-K om stress, welke je op een huidig moment kan ervaren,  te transformeren. En je leert, om een herinnering welke jij als stressvol ervaart, te transformeren, zodat de gehechtheid en de lading die met deze herinnering gepaard gaan, verdwijnen.

Is het niet fascinerend wat een macht wij hebben?!
Veelal leggen we de macht om onszelf te genezen (en gelukkig te maken) bij een ander.
Deze macht bezitten wij dus zelf!!
Wat een goed nieuws!! :-)

In de basiscursus Psych – K leer je zowel het transformatieproces van overtuigingen voor jou zelf toe te passen, als bij een ander.
De cursus wordt gegeven door Marina Riemslagh, en zij doet dit ronduit fantastisch! Vol enthousiasme, passie en liefde.

Een prachtig kado voor dit leven, en wellicht zelfs ook voor volgende levens.

www.vanoverlevennaarvoluitleven.be