Eén van de heerlijkste kadootjes die ik elke dag krijg! Een insmeersessie met mijn zelfgemaakte body butter. Een mengsel van shea butter, een beetje massage olie, etherische olie en vanilline. Een paar minuten pruttelen au bain marie en klaar is Kimmpie!

Ere wie ere toekomt: mijn briljante maatje Nyjolene heeft mij de awareness van dit prachtige kadootje gegeven, met een geweldige leuke body-butter-brouw-demonstratie. In vijf minuutjes gepiept!

Ingrediënten:
♣ 3 eetlepels shea butter
♣ 1 eetlepel massage olie naar keuze (ik gebruik lemongrass, maar het kan ook zonder geur)
♣ een theelepel vanilline (dat is een soort vanillepoeder)
♣ een paar druppels etherische olie naar keuze

Neem een pan, vul deze met een laagje water van ca. 3 cm en zet deze op het vuur.
Plaats een vuurvaste kom op de pan, zodat het water uit de pan de kom kan verwarmen.
Doe alle ingrediënten in de kom en laat alles smelten, zodat het één geheel wordt.
Af en toe doorroeren. Binnen een paar minuten is alles gesmolten. Giet alles in een potje dat niet te hoog is (in ieder geval een relatief laag potje waarbij je de body butter nog van de bodem kunt halen met je hand, dus bijvoorbeeld geen honingpotje). Een paar uur laten staan en voilà, uw zelfgemaakte body butter is klaar!

Het heerlijke aan deze body butter is dat
… deze waarlijk fantastisch ruikt en voelt
… deze niet vol zit met allerlei chemische toevoegingen
… deze multifunctioneel is! (ik smeer het overal, op mijn body, gezicht en zelfs in mijn haar!)
… deze uiteindelijk nog goedkoper is dan de goedkoopste body butter in de winkel!

en het is gewoon leuk om te maken!!

Je kunt ook je eigen douchegel maken (die ik dan ook weer gewoon gebruik als shampoo, afwasmiddel en handzeep). Dat is zelfs nóg makkelijker: je neemt de basisdouchegel, en die vul je aan met druppels etherische olie naar keuze. Het is écht een waar genot om ‘s ochtends en ‘s avonds bij het douchen omgeven te worden door de geur van etherische oliën, in plaats van chemische, kunstmatige luchten.

Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar op www.hekserij.nl, tegen ontzettend schappelijke prijzen. In mijn koelkast staan een jerrycan van 5 liter basisdouchegel,  een kilo shea butter en een paar etherische oliën. Ik ben klaar voor het komende half jaar! :-) Geniet van je creëerproces!!!