Er wordt wel eens gezegd: ‘Blijf niet in het verleden hangen.’ Ik denk dat er wel een mooie uitzondering voor deze regel is.

Ik kan rustig 50 keer lachen om dezelfde oude grap.
Sommige zijn ook echt zoooooo goeoeoeoed!!!
Vooral als het een blunder, verspreking of misinterpretatie is van mezelf.

Mijn tip: Spaar je versprekingen en misinterpretaties!
Schrijf je eigen real life comedy script als bron voor regelrechte ontspanning! Ik geef even een voorzetje… :-)

Mijn maatje Mo, één van de personen die mij door en door kent, gaf laatst een leuke inleiding. ‘Ik ga je zometeen iets vragen, maar niet iets simpels, want dan snap je het niet.’ Ik moest zo lachen, want dat is inderdaad reeeegelmatig het geval!

Op een dag zat ik met mijn maatjes van de oefentherapie-Mensendieck opleiding aan onze studietafel in het zogenaamde studielandschap van onze hogeschool. In diepe stilte verzonken zaten wij in volle concentratie gebogen over de anatomie boeken. Opeens keek Aukje op, trok een wat moeilijke grimas, en zei: ‘Ik voel me kut!’ Iedereen was in spannende afwachting van het vervolg van haar relaas. Ik echter, begreep de inhoud van de zin HE-LE-MAAL niet. Een vergelijkbare moeilijke grimas verscheen denk ik ook op mijn gezicht. Ik dacht een paar tellen na, analyseerde de woorden stuk voor stuk, bedacht in mezelf: ‘Wow, en zij deelt dit zomaar met ons…?’, en na enige aarzeling vroeg ik voorzichtig: ‘Istie opgezwollen dan?’

Ik heb hele grappige massageklantjes, die mij veel leren over het leven en ook praktische dingetjes, zoals de Engelse taal. Soms weet ik dat ik iets taalkundig incorrects zeg, maar ben ik te lui om mezelf te corrigeren en wacht ik rustig tot ik gecorrigeerd word. Zo ook een paar maanden terug, toen ik wilde checken of mijn klantje comfortabel lag met haar hoofd.

‘Are you comfortable with your head?’ waarop ad rem volgde:
‘No, it’s rather big in pictures.’

Hieronder volgen een paar gouden versprekingen en uitdrukkingen van enkele van mijn maatjes en van mezelf, die we er nu standaard inhouden:

Ik laat kneepjes vallen.

Ik voel me toppie! Zowel fysiek als geestig.

Stress helpt tegen het lachen.

Het kwam bij mij niet van een leien dakje aanwaaien.

Met hakken en sloten.

Die broek staat je goed in die kont.

Can I be your exercise rabbit?

Dat introduceert mij niks.

Ik zie je bij de rock ‘n’ roltrap.

Dat is vlak bij de heen en weerwolf.

Wat betekent: G-A? (Kimmpie die voor het eerst rommelt met een Nederlands ingestelde i-pad)

Is dat slecht of is dat niet goed?

Telepatietjes!
Om in stijl te eindigen met een grappige conversatie met een klantje van mij, tijdens het ontvangen van een ietwat pijnlijke massage:

Klantje: ‘Help!’
Ik: ‘Dat doe ik!’
Klantje: ‘God, help mij!’
Ik: ‘Dat ben ik!’
Klantje: ‘O, dat belooft niet veel goeds!’