Ik heb de overtuiging dat wij hier op Aarde zijn gekomen om te spelen, te dansen, te genieten, te zorgen, lief te hebben en ons te verwonderen. Niet om onszelf te pletter te werken. Niet om steeds maar meer spullen te vergaren. En niet te leven om betekenisloze zaken te na te streven als ‘macht’, ‘status’ en ‘carrière’. Het lijkt echter vaak alsof we niet zo goed weten wat ons dan wel gelukkig maakt.

Het verbaast mij dat veel van de zogenaamde ´volwassenen´ hun leven voornamelijk lijken in te richten met praten. Ze praten de hele dag op het werk, ze praten als ze thuiskomen, ze praten bij het eten, ze praten in de kroeg, ze praten op tv, ze praten bij het sporten… Ze praten maar door… Het leven is één praatfestijn.

Ik zie ze echter zelden zingen, dansen, springen, knuffelen, huppelen, schommelen, klimmen, vingerverven, kleien, knutselen, glijden, of gekke geluiden en gezichten maken… Dit wordt geacht op een bepaalde leeftijd op te houden, lijkt wel! En daarmee is gelijk de grootste vreugde uit hun leven verdwenen.

Ze gaan naar hun werk, gaan naar huis, koken, eten, kijken tv, leggen de kinderen in bed, zitten achter het internet, en gaan naar bed. Ze laten het leven aan hen voorbijglijden, vaak zonder daadwerkelijk diepe levensvreugde te ervaren. Zonder zich te verwonderen over de wonderen van de schepping. Zonder écht van elkaars aanwezigheid te genieten. Zonder écht contact te maken, door samen gewoon te Zijn, samen te spelen en bewust te leven in liefde en blijdschap.

Neem eens bewust je tijd om je te verwonderen over de ‘kleine’ dingen, die eigenlijk machtig groots zijn!
Dit lukt mijns inziens vaak het best als je niet continu in je praatproces (facebook-/twitter-/werkmodus) zit.

Bekijk eens aandachtig de blaadjes van een orchidee. (Wow!!)

Als je een tijdje langzaam met stukje toiletpapier wappert (tegen een donkere achtergrond) kun je de aura er omheen zien dansen, geweldig!!

Neem eens de tijd om naar de rook te kijken die van een wierookstokje afkomt. Buitengewoon gracieus!
Alsof er ballerina’s van rook vanaf dansen…

Praat tegen je planten en raak ze regelmatig aan… Je zult er versteld van staan hoe mooi ze gaan bloeien!

Wanneer je met iemand gaat zwemmen, zing eens een liedje onder water en laat de ander raden welk liedje het is!

Zeg eens iets liefs tegen de kassière of de buschauffeur!

Zet de t.v. een avondje uit en speel samen Twister!

Experimenteer eens met telepatische communicatie met dieren! Als je geen huisdieren hebt kun je dieren op de kinderboerderij verblijden met een bezoek! Of de eendjes voeren!

Het is niet interessant of mensen je scheef aankijken als je op straat ineens begint te hinkelen! (Een hele goede plek hiervoor is bijvoorbeeld bij het Filmhuis in Den Haag waar allemaal gekleurde lichtjes in de grond zijn geplaatst!)

Loop eens met een spiegel in je hand (zoals je een dienblad vasthoudt) en kijk erin terwijl je door je huis loopt; het lijkt alsof je op het plafond loopt!

Kortom:

Neem jezelf niet zo serieus!! Door het leven zo zwaar te maken is het moeilijker te springen van geluk.

Lach om jezelf en wees niet zo hard voor jezelf. We zitten allemaal in een leerproces.

Laat het kind in jezelf weer de vrije loop, de energie ervan zal je goed doen. Dieren en kinderen zullen ineens veel vaker spontaan naar je toekomen, omdat ze voelen dat je op hun frequentie zit.

Speel! Zing! Dans! Heb lief! Verwonder je!

Je bent gemaakt van licht, je hoeft alleen het lichtknopje aan te doen.